Super Silver Haze

A Greeen House egyik büszkesége, a Super Silver Haze már többször bebizonyította, hogy a fogyasztók nagy kedvence. Erről tanúskodik a Kannabisz Kupán három egymást követő évben (1997–1999) elért első helyezése, valamint a honlapunkon leadott szavazatok száma is. A hetvenes években felfedezett Haze-genetika a mai napig tarol a világon, s jócskán jutott belőle ebbe a fajtába is. A Haze azonban önmagában nagyon erős, extrém, szinte pszichedélikus hatást vált ki, ami akár paranoiává is fajulhat. Éppen ezért a Green House egy kis nyugtató hatású Skunkot és Northern Light’s-ot is hozzáadott, hogy a bennük rejlő Afghani-genetika kiegyensúlyozza az érzést.
A Green House feminizált Sativái közül ez a hibrid viseli magán a legtöbb Indica-vonást: például nem nő túl magasra, ami a beltéri termesztésnél kifejezetten előnyös. Ám a Super Silver Haze jól viselkedik kültéren is, főképp a trópusi éghajlatokon, ahol már napi 12-13 óra napfénynél elkezdhetjük a nevelést. A növény egyik jellegzetessége, hogy a szártagok közötti távolság nagyjából egységes, és ágazatának fejlődése is kitűnő: 45°-ban stabilan ível az ég felé. Mindemellett kiválóan ellenáll a különböző betegségeknek és kártevőknek.
A Sativák és Haze-ek sorában ez a legkönnyebben termeszthető fajta, így kezdők is bátran hozzáláthatnak. A 10-11 hétig tartó virágzást követően tömör, hosszú szőrű és hatalmas gubókat arathatunk le róla, melyek THC-tartalma a 18%-ot is meghaladhatja. Termesztőhelyiségben akár 400 grammnyit is kaphatunk növényenként az efféle tömör gyönyörből, de kültéren előfordult már, hogy másfél kilót (!) szedegettek le róla. S ha már a szabadban járunk, ejtsünk néhány szót a betakarításról is: az északi éghajlatokon ez október közepén, míg délen május közepén esedékes.
A Super Silver Haze amellett, hogy nagyban hozzájárult a Green House világhíréhez, egyben új mércét is állított a Sativák között. Íze, illata és szerkezete annyira egyedi és különleges, hogy bátran nevezhetjük a marihuána „Cadillac”-jének.

Megosztom...