THC Egyetem Coloradóban

Nem kellett sokat várni az USA két államának legalizációja után: a coloradói Denverben már decemberben bejelentették az illetékesek, hogy megnyitja kapuit a THC University, melynek elsődleges célja a termesztési ismeretek átadása gyógyászati és rekreációs fogyasztók számára egyaránt.

Az egyetemet egy 24 éves vállalkozó, Matt Jones alapította, aki egyelőre a denveri Auraria Főiskola épületében bérel néhány termet az előadások megtartásához. Jones képzése segítői, BA- és MA-szintű diplomákat kínál a hallgatóknak – utóbbiak maguk is segítséget nyújthatnak a jövő lelkes termesztőinek.

Obama is azt mondta, nem jelenthet prioritást számukra, hogy a legalizációt megszavazó államokban a fogyasztókra utazzanak – érvelt Jones, aki szerint ez azt jelenti, hogy az otthoni termesztés lesz e két államban a legbiztonságosabb lehetőség. Az ifjú intézményalapító kitért a saját célra történő termesztés gazdaságosságára is, amit ugyanakkor nagyszerű hobbinak ítél, melynek végeredményeként minden kertész a számára legkedvesebb fajta jó minőségű virágzatával gazdagodik. Szemben az utcai vásárlás kiszámíthatatlanságával a termesztő maga dönthet a fajta mellett arról is, hogy földben, hidroponikus közegben vagy teljesen organikus módszerrel szeretné nevelni csemetéit. Coloradóban bár legalizálták a marihuánát, a kereskedelme még nem megoldott, ezért a legjobb döntés a termesztés – állítja Jones. Az egyetem az ismeretanyag mellett a termesztéshez szükséges felszerelést is biztosítja. Reményeik szerint a közeljövőben a magokat és palántákat is mellékelni tudják. A cél az, hogy Colorado lakóiban felkeltsük a termesztés iránti érdeklődést, és megtanítsuk nekik, hogyan lehet azt biztonságosan és törvényesen tenni, szórakoztató, kényelmes és környezetbarát módon – foglalta össze elképzeléseit az alapító. A tervek szerint képzett kertészek heti egy órában oktatják a termesztési ismereteket Colorado állam több városában.

Megosztom...