The Doctor

A Green House Seed Co. genetikai könyvtár 45-ös számú növényének híre már hozzánk is elért! Az alkotók legalábbis eleinte ezzel a névvel illették a végül The Doctor titulusra keresztelt nagyrészt Indica-fajtát. A Green House magkollekciójában e variáns rendelkezik az egyik legmagasabb terméshozam-potenciállal, amit a Great White Shark, a dél-indiai és a Super Skunk genetikák keresztezésének köszönhet.

Az eredmény egy hihetetlenül erős és masszív növény lett. Az ágazatok egységesen formálódnak, igen nehezek, de a gubókat tökéletesen tartják, nem engedik összevissza hajlongani, mintha az ágak a bimbók duzzasztásáért versenyeznének. A növény fő szára hihetetlenül szilárd és erős, a gubók tömörek, kemények, nagy kerek kelyhek alakulnak ki mindenütt. A gyanta- és a THC-képződés is szemmel látható: a gubók teteje hófehér, csillogó pompában úszik. A növény felépítése leginkább a Great White Sharkra hasonlít a szártagok (internódium) szerkezete és a bokorszerű forma miatt. A növény illata intenzív, édeskés, ami a termés ízére is vonatkozik, kiegészítve enyhe citrusfélékkel. A The Doctor azonnal a testre fejti ki a hatását, és hosszan megtartja azt, mivel egy igen erős, szinte szedáló hatású Indicáról van szó, melyben a THC-érték 16,69% körül mozog.
Beltéren a virágzási időszak 8 hétig tart, miután akár 700-800 gramm/négyzetmétert is learathatunk, de a Green House javasolja, hogy hagyjuk még egy extrahetet érni, így édesebb ízt fog eredményezni, és több gyanta is képződik. Kültéren, északi éghajlatokon szeptember végén hoz termést, délen pedig áprilisban, ám ha kint tartjuk, akár növényenként 1,2 kg füstölnivalóval is gyarapodhatunk.
A The Doctort eddig nem nevezték versenyekre, de a különböző fórumokon olvasható termesztői vélemények szerint igen kedvelt és keresett fajta. Talán mert ez a doktor sok mindent orvosol?!

Megosztom...