Trainwreck

A Green House Seed Company 2008. évi katalógusát a kenderipar szereplői régóta nagy izgalommal várták. Az abban felsorolt fajták ugyanis teljesen új ízvilágot nyújtanak mind a fogyasztók, mind az ipar számára.
Arjan – a Green House tulajdonosa – a 2005-ben megrendezett High Times Cannabis Cup óta egészen mostanáig aktívan dolgozott olyan új, elismert fajták létrehozásán, mint a közismert „Cheese” (Cannabis Cup 2005. évi győztese) vagy a „Trainwreck” (a legendás Arcata-klón, ami California büszkeségévé vált az utóbbi években).
Ezek a korábbi győztesek új életet kezdenek a Green House neve alatt, mivel most már feminizált változatban is elérhetők, 100% hermafroditamentesek, és készen állnak, hogy meghódítsák az egész világot.
Az Arcata az USA-ból származó legendás fajta, a Train wreck pedig az új millennium kezdetén vált irányadóvá Californiában, elsősorban a beltéri termesztés vonatkozásában. Több évig vándorolt Amerika nyugati részén, a legkülönbözőbb díjakat és elismeréseket besöpörve, majd végül az Atlanti-óceánon keresztül eljutott Hollandiába. A Train wreck Indica és Sativa keresztezésében, az Indica-dominanciát jól megfigyelhetjük a jellegzetes gubók formáján és ízén. A növény nagy szártagokkal és hosszú oldalsó ágakkal rendelkezik, melyek révén a szerkezete terjedelmes. Nagyméretű levelei vannak, az apróbb levelek hosszúak, csillogó, sötétzöld színűek. Igazán magasra nem, de megfelelő méretre nő, ahhoz képest, hogy inkább Indica. A virágok kelyhei kifejezetten nagyok, a körte formájú gubókon vastag és lédús gyantabevonat alakul ki. Növekedésük során nagyméretű, kerek alakú kelyhek fejlődnek, melyek egymásra borulva a szőlő szerkezetére hasonlítanak. Az intenzíven gyümölcsös illat kissé elrejti a növény többi zamatát, mint az enyhe mandula, áfonya, amitől egyidejűleg édes és savanyú is. A virágzási idő nyolc hétig tart, terméshozama megfelelő, a gubók tömörek, hatása lenyűgöző.
A fajta egyik védjegye a gubók között elhelyezkedő úgynevezett „banánok”, melyek révén az eredeti szülők hermafrodita vonása érzékelhető. Szerencsére ez a vonás nincs befolyással a „füst” minőségére, mely a fajta egyik valódi jellegzetessége.
A Train wreck az egyik leggyorsabban és leghosszabban ható fajták közé tartozik, így fogyasztásához szükség van némi tapasztalatra, de legalább felkészülésre. Az első pár slukk után a fogyasztó úgy érzi, mintha egy tehervonat ment volna át rajta. Éppen ezért csínján kell bánni vele.
Vigyázat! Jön a vonat!

Megosztom...