Tyson több millió dollárt fektetett a kannabisziparba

Az Egyesült Államokban a legalizációk korában egyre többen vállalják fel a kannabisz használatukat. De növekszik azoknak a sportolóknak a száma is, akik ennél tovább mennek és a legalizáció szószólóivá válnak, vagy maguk is befektetnek az iparágba.

Az 56 éves Mike Tyson becslések szerint havonta több mint félmillió dollárt keres prémium minőségű marihuána fajtáival, valamint pszichoaktiv ételeket, italokat és különböző kivonatokat értékesítő vállalkozásával, és ez valószínűleg csak a jéghegy csúcsa.

Az egykori boxoló cége a Tyson 2.0, széles termékválasztékot kínál, a virágzattól kezdve a koncentrátumokon, az ételeken-italokon át pre-rollokig. A márka már több mint 20 amerikai államban és Kanadában van már jelen termékeivel.

Iron Mike egy 418 hektáros, kannabisz tematikájú üdülőhelyet is épít, amely reményei szerint a Coachellával vetekedő zenei fesztiválnak, valamint a világ leghosszabb vízi élményparkjának is otthont ad amint elkészül.

A luxusszállodán kívül helyet kap a projektben a Tyson Egyetem is, ahol kannabisztermesztést tanítanak majd leendő farmereknek.

Más, talán Európában kevésbé ismert, de Amerikában abszolút A-kategóriásis bekapcsolódtak már a kannabis iparba.

Ricky Williams, az egykori NFL sportoló manapság minden energiáját a kannabiszhoz kapcsolódó üzleti vállalkozásába fekteti. Még 2021 októberében indította l a Highsman nevű kannabiszos életmódmárkát, amelyet a profi és a mindennapi aktiv sportolók megerősítésére koncentrál.

Legutóbb Williams a népszerű pre-roll céggel, a Jeeterrel együttműködve egy új kannabisz fajtát is piacra dobott “Sticky Ricky” néven, ettől függetlenül nem a profitra hajt. Egy közlemény szerint a Jeeterrel való együttműködésből származó bevétel 100%-a az Athletes for CARE (A4C) szervezethez kerül, hogy támogassák a mentális egészségügyi projekteket. Az A4C egy nonprofit szervezet, amelyet egykori sportolók, köztük Williams alapítottak, és amelynek célja, hogy segítse a sportolók mentális és fizikai egészségének megőrzésében a mindennapokban.

Megosztom...