Új kendermúzeum Barcelonában

Négy napos ünneppé fajult a világ legnagyobb kannabisz múzeumának megnyitója a katalán fővárosban, amely Sensi Seeds érdekeltségű amszterdami Hash Marijuana & Hemp Museum leányvállalataként nyitotta meg kapuit.

Az új múzeum Barcelona híres, gótikus negyedében, a tengerpart és a Ramblas közelében található. Ben Dronkers (Sensi Seeds, Hempflax, Hash Museum) még 2001-ben vásárolta meg a 16. Századi Mornau kastélyt, hogy kendermúzeummá alakítsa át. Ezzel egy időben újranyitották a felújított Amszterdami Hasis Múzeumot is, hogy mindkét helyszínen teret adjanak a 2012-es Cannabis Culture Díjak átadási ceremóniájának. A díjazottak között található a jelenlegi norvég miniszterelnök apja, a Globális Drogpolitikai Bizottságot erősítő Thorvald Stoltenberg, a CK olvasói által is jól ismert holland drogpolitikai szakember, Fredrick Polak (vele készült interjúinkat lásd itt és itt), a marihuána gyógyászati alkalmazásának tudományát meghatározó Lester Grinspoon, a rákból felépült és azóta is a kender orvosi alkalmazásáért küzdő Todd McCormick és Fernanda de la Figuera spanyol termesztő, aki a hetvenes évek óta küzd a kendertörvények megreformálásáért.

A barcelonai díjkiosztót május 9-én, két nappal a hivatalos múzeum megnyitó előtt rendezték a Virgin cégóriást alapító Richard Branson támogatásával, aki maga is tagja a Globális Drogpolitikai Bizottságnak. A díjátadó ceremóniát követően még négy napig külön megnyitókat tartott a sajtó, a lakosok és a spanyol Cannabis Social Clubok számára. A képeket nézegetve és a beszámolókat olvasva csak ajánlani tudjuk, hogy aki teheti térjen be a múzeumba és nézze meg a kender történelmét felölelő, egyedülálló gyűjteményt, majd a teraszon megpihenve sodorjon egy joincigarettát. De ha mást nem, akkor nyálcsorgatásként legalább a felújított múzeumokról és az átadókról készített videókat nézze meg.

 

 

 

És hogy lássátok, hogy mennyire kockák vagyunk: íme a bizonyíték, hogy a barcelonai megnyitóról készített videót mi láttuk 420-ként 😀

Megosztom...