Vihar egy kevés vízben

A Hurricane bongok és kiegészítők exkluzív világa

Kecses, domború formákkal játszó üveg pihen az asztalon. Kicsit oldalra dőlve, méltóságteljesen szemléli a világot, amit a vigyorgó, hahotázó, mély gondolatokba révedő, vagy éppen már relaxáló használói köré varázsolt testéből kiáramló füstviharral a hurrikán. Ő maga az orkán megteremtője, a füst lágyítója és tisztítója, az egyedi kivitelezésű Hurricane bong.

Ami a konfekciómárkák közt az Armani, az autók közt a Bentley, az a bongok között egészen biztosan a Hurricane. Az ezredfordulón piacra került termék már a külsejével is hatalmába keríti a komolyabb presztízsű herbálfogyasztókat, akik nem elégednek meg holmi félszegre csavart cigarettával vagy egy egyszerű marihuánalevéllel díszített „Billy Bong Thortonnal”. A kettős vízszűréssel felfegyverzett pipa más – egyszerre művészet és tudomány, életstílus és kultúra.

Néha persze hajlamosak vagyunk távolságtartással figyelni a különböző széljárásokról, tengeráramlatokról elnevezett termékeket, ám a Hurricane bongok valóban rászolgálnak nevükre: két víztartállyal operálnak, amelyek között az apró kiömlő- és szájnyílások akkora nyomáskülönbséget eredményeznek, hogy a füst viharosan kavarogni kezd az egész üvegben. Apropó, üveg! Ha már itt tartunk, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Hurricane teste gyakorlatilag törhetetlen – a gyártó és egyben forgalmazó cég oldalán videók egész sorozatát nézhetjük végig, ahogy dobálják, rugdossák ezeket a nem mindennapi pipákat, azok pedig fittyet hánynak az egészre, noha egyáltalán nem érdemelnek efféle bánásmódot.

De vajon azon kívül, hogy lélegzetelállító látványt nyújt használat közben, van-e más előnye a bongbéli viharnak? Természetesen igen, ám erről a cég vezérigazgatója, Rainer Wokatsch tud többet mesélni.
A folyamat gyakorlatilag gyorsítja a légáramlást, ezáltal pedig tovább hűti és selymesíti a füstöt, így a Hurricane még lágyabb ízélménnyel örvendezteti meg használóját. A dupla vízszűrés szinte az összes káros összetevőt megköti, ezért bongjaink használata kevésbé ártalmas az egészségre. Kétség nem férhet hozzá: ez a világ legjobb pipája – magyarázta a Hurricane működését a CK olvasóinak Rainer. Nos, hogy valóban a Hurricane lenne a legjobb, nem tisztünk eldönteni, mindenesetre kételyeinket alaposan aláássa annak a több ezer fogyasztónak a véleménye, akik hasonló jelzőkkel illetik a terméket.

Az exkluzivitás persze nem merül ki az eddig felsoroltakban, a bongok egytől egyig kézzel készülnek, ezért nincs köztük két teljesen egyforma, ráadásul a forgalmazó egyedi igényeket is kielégít: némi felárért kérhetünk rá színes nyomatokat, formákat, akár a nevünket is. A díszítésre persze a gyártó is kínál alternatívákat – a Hurricane 2000-es bemutatása óta ugyanis hat sorozatot hoztak ki, köztük a teljesen meztelentől a kínai szellemmel átitatott bongokon át egészen az absztrakt művészi formákat megtestesítő pipacsodákig.

Jelenleg a teljesen fekete, illetve kék üvegből készülő bong kifejlesztésén dolgozunk, ugyanis többen jelezték, hogy szívesen vásárolnának ilyet – szúrta közbe Rainer.
Az eddigieket figyelembe véve már érthető és elfogadható az az ár is, amit egy-egy Hurricane-ért kérnek. Alaphangon több mint 300 euróért juthatunk hozzá, ám ezt az összeget a méret (a 285 milliméterestől a 435 milliméteresig négyféle létezik) és a dizájn akár 800 uniós pénzegységig is felsrófolhatja.

Egy valamirevaló luxusszmóker azonban nem elégszik meg enynyivel. Rainerék pontosan tisztában voltak ezzel, ezért szinte rögtön a Hurricane piacra dobása után lázas munkába kezdtek, hogy megint valami újjal, valami egyedivel rukkolhassanak elő. Fáradozásuk nemrégiben meghozta gyümölcsét, s elkészült az első bongtender.

Mi másra is vágyhatna a hurrikán szeméből slukkoló (a totális képzavar érdekében tessék ezt komolyan elképzelni!) fogyasztó, mint hogy legyen egy, a bongjához megjelenésében tökéletesen illeszkedő pipafejtartó eszköze, amivel egyúttal tisztíthatja is a különféle herbáliákhoz speciálisan kifejlesztett „dohánybölcsőket”.

A bongtenderek, ha lehet, még egyedibbek, mint maguk a bongok. Ugyanolyan üvegből készülnek, ám a formák és színek egyvelegének itt már tényleg csak a képzelet szab határt – annál is inkább, mivel minden egyes darabot iparművészek terveznek és alkotnak meg. Akad olyan, amelyiknek az alja hamutálként is funkcionál, a másikba füstölőt rakhatunk, a harmadikban illóolajat párologtathatunk – magyarázta végezetül Rainer, miközben egy kecses idomokkal megáldott bongtender funkcióit mutatta be. Mi meg titkon már egy hurrikánnal szemeztünk…

Megosztom...