Santa Sativa

A Dinafem egyik első sativája

A Santa Sativa az egyik első sativa-domináns hibrid volt, amelynek magjai bekerültek a Dinafem Seeds katalógusába. Nyilván az sem véletlen, hogy az egy Haze#1 és egy Skunk×Northern Lights frigyéből született, intenzív Haze-es aromájú szerelemgyerek a mai napig a growerek abszolút kedvencei közé tartozik.

Hozam

A Santa Sativa egy igazi termésbomba, amely temérdek hosszúkás, tömött, gyantában gazdag bugával örvendezteti meg a kertészeket.

Aroma és íz

A Santa Sativa virágainak karakteres, átható Haze-es aromájába fenyő-, citrom-, cédrus- és tömjénillat vegyül. Az apró nüanszok érleléssel felerősödnek; a szájban további kellemes, friss, üde, virágos jegyek bontakoznak ki.

Hatás

Nem árt, ha a THC hatásait kevéssé ismerő, alkalmi fogyasztók csínján bánnak ezzel a különlegesen potens fajtával. 70%-os sativa-dominanciájának köszönhetően mélyreható eufórikus állapotot hoz létre, ami az agyra átterjedve hirtelen olyan testi ellazulásra készteti az embert, hogy szinte mozgásképtelenné válik tőle.

Termesztés

A Santa Sativa másik pozitív tulajdonsága, hogy robusztussága miatt rendkívül könnyen termeszthető. Az egyetlen dolog, ami – elsősorban beltéren – esetleg gondot okozhat, a hatalmas helyigénye. A Santa Sativa igényei máskülönben pontosan ugyanolyanok, mint a Moby Dicknek: mindkettő tágas teret, sok fényt, és legfőképpen rengeteg tápanyagot kíván, hogy felfokozott energiaszükségletét fedezni tudja. Cserébe viszont ezek a nagyétkű kannabisz csodák szuper potens rügyek tömkelegével hálálják meg a törődést. Ne legyünk restek megadni nekik mindazt, amire áhítoznak, mert busásan megtérül majd a fáradozásunk! Aki beltéren szeretné gondozni őket, ne feledje, hogy – amint azt fent már említettük – ezek a növények igyekeznek a lehető legtöbb fényt befogni, ezért meglehetősen terebélyessé válnak. Ha ezt el akarjuk kerülni, a vegetatív fázisukat le kell rövidítenünk három hétre. A jó hír, hogy az erőteljes növekedés mellé komoly fizikum társul, vagyis a virágzási időszakban sincs szükség külön karózásra vagy más jellegű támasztékra.

Megosztom...