Testhezálló vaporizer mindenkinek

A megfelelő vaporizer kiválasztása

Sorozatunk harmadik és egyben utolsó részében meg szeretnénk könnyíteni mindazok számára a legideálisabb vaporizátor kiválasztását, akik az aroma- és hatóanyag-felvétel e formáját részesítik előnyben.

Alapvetően azt kell eldöntened, hogy otthoni használatra keresed-e a készüléket, vagy pedig egy állandó társat szeretnél magad mellé, aki a városban vagy egy erdei séta közben is lehetővé teszi a finom gőz élvezetét.

Mint arról már legutoljára is írtunk, az asztali vaporizátorok általában jobb minőségű, hatóanyagban gazdagabb gőzt produkálnak, mint a hordozható készülékek (ami persze nem azt jelenti, hogy azok éppen csak megfelelnek az elvárt minőségnek). Az asztali vaporizátorok nehezen szállíthatóak, és folyamatos energiaellátásra van szükségük.

Tedd fel tehát magadnak a kérdést: inkább csak otthon szeretném használni a vaporizátort, vagy fontos, hogy útközben is készen álljon a használatra?

Ha megnézed a Vapstore vaporizátor-kínálatát, látni fogod, hogy nemigen találni asztali készüléket az alsó árkategóriában, és ennek is megvan az oka. A Vapstore csapata azon a véleményen van, hogy az asztali készülékek esetében, melyen nemritkán órákon keresztül üzemben vannak tartva, és évekig használják őket, az egyes alkatrészek minősége – mint például a fűtőelemek vagy a töltőkamra – a legfontosabb. Az olcsóbb termékek nem tartalmazzák ezeket a magas minőségű alkatrészeket, amit egyértelműen érezni a gőzképződéskor, inhaláláskor, és a készülék általában is kevésbé megbízhatóan működik.

Az olcsóbb, hordozható modellek akkuja minden tekintetben hagy kívánnivalót maga után, és a beletöltött anyagokat inkább elégeti, mint hogy gőzt képezne belőlük (miért is akarsz vaporizálni?).

Száz szónak is egy a vége: egy jó minőségű asztali vaporizátornak 150 euro körüli az ára, egy megbízható hordozható készülék 100 euróba kerül. Kicsit marketingszagúan hangzik, de attól még igaz: minél magasabb az ár, annál több lehetőséget kínál a készülék, és annál jobb a végeredmény is.

 

Gáz vagy elektromos áram?

Kicsi, de mégis fontos különbség, mely segít a döntésben, hogy milyen energiaforrásból szeretnéd vaporizátorodat működtetni.

Majdnem mindegyik készülék akkuról, illetve a konnektorból kapja az áramot, persze van néhány kivétel.

Az IOLITE vaporizátorai a kereskedelmi forgalomban kapható, teljesen átlagos öngyújtógázzal működnek. Ennek az az előnye, hogy akár napokig úton lehetsz a természetben, nincs szükséged a civilizációra, hogy hű társadat energiával lásd el.

Garancia és szerviz

A folyamatosan növekvő igények kielégítésére a vaporizátorok piacán is hatalmasra duzzadt a kínálati oldal.

Sokan rendelik készüléküket a Tengerentúlról, vagyis Amerikából, vagy máshonnan Európából. A kedvezőbb árat itt az okozza, hogy az áfát nem kell megfizetni. Ugyanakkor problémás esetekben a termék visszaküldése és újbóli kiszállítása igen hosszadalmas folyamat, gyakran többe kerül ezután, mint amennyit megvételekor spóroltál.

Ezért javasoljuk inkább azt neked, hogy ha teheted, akkor a helyi headshopban vásárolj, vagy egy olyan jó nevű online kereskedőnél, mint a vapstore.de.

Megosztom...