5. Cultiva Kendervásár: Kiállítás – Party – Workshop

Az ötödik Cultiva kendervásár, mint a német nyelvterület egyetlen ilyen jellegű szakmai rendezvénye, többet nyújt, mint egy hagyományos kiállítás. A mára legendássá vált esemény élmény minden látogatónak, a kiállítók számára pedig nélkülözhetetlen lehetőség szakmai kapcsolataik ápolásához, építéséhez. A Cultiva idén is több mint száz nemzetközi kiállítóval, workshopokkal, show-elemekkel és partihangulattal várja látogatóit.

A Cultiva büszkén öltötte magára az új dizájnt, mely arcátlanul színes megjelenésével a vásár tartalmi sokszínűségét hivatott tükrözni. Nem véletlenül, hiszen az ötödik kendervásár jó lehetőséget kínál a már jól bevált show-elemek mellett az újdonságok bemutatására is.

A 42 méter magas vösendorfi rendezvénypiramis botanikus kertje erre a három napra a Cannabis Sativának szentelt édenkertté változik. A világ minden pontjáról érkező, száznál is több kiállító a kenderrel kapcsolatos újdonságokat és trendeket mutatja be: 6000 négyzetméteren a termesztéshez, gondozáshoz, tápozáshoz, növényvédelemhez szükséges termékek felvonultatása mellett a kender többek között építőanyagként, kozmetikumként, élelmiszerként is megismerhető lesz.

Nagy izgalom és érdeklődés övezi az újonnan kifejlesztett gépeket, eszközöket, amiket elsősorban a kannabisz orvosi alkalmazásához és fogyasztáshoz fejlesztettek. A Cultiva Vapolounge a vásár teljes ideje alatt lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy kipróbálhassák az új modelleket, melyeket különleges, csak a vásár ideje alatt elérhető kedvezményekkel meg is vásárolhatnak. Rengeteg kiállító érkezik mintacsomagokkal, így a legtöbb tápszer és táptalaj tesztmennyiségben ingyen beszerezhető lesz.

Mindezek mellett mezőgazdasági projektek is megismerhetők lesznek, az alsó-ausztriai Kendervölgy Közösség például szintén bemutatja a kendert érintő tevékenységeit.

A Cultiva nem szorul az impozáns épület falai közé: az ötezer négyzetméteres egzotikus kert elegendő hely a lazításhoz. A Cultiva-sátorban kellemes ütemekkel aláfestett hangulatban lehet majd italokat fogyasztani, és – idén első alkalommal – megkóstolható lesz a Cultiva-kenderpizza is.

A vásárt a változatos keretprogramok teszik igazán jelentős eseménnyé. Ebben az évben Jorge Cervantes „Ganja Guru” áll majd a középpontban. Számos termesztési könyv világszerte ismert szerzője itt mutatja be legújabb szerzeményét, a rendezvény ideje alatt workshopokat tart, és természetesen mesél majd a kaliforniai óriásnövényekről is. Az esemény további fénypontja lesz a kender főző-show, ahol kender péksütiket és fagylaltkülönlegességeket lehet majd megkóstolni. Két falatozás közben pedig a téma szakértőivel lehetőség lesz a kenderről mint gyógyszerről beszélgetni.

A buliőrültek már most örülhetnek, hiszen október 20-án a szomszédos Park Royal klubban kerül megrendezésre az ingyenes jubileumi parti.

Az évek során a Cultiva B2B platformmá avanzsált, hiszen számos nemzetközi kereskedő, bolttulajdonos és cég köt itt gyümölcsöző új üzleteket. Nem véletlen, hogy Németországból, Svájcból és a szomszédos országokból számos cég jelezte már részvételét, ezzel is garantálva a háromnapos kenderjamboree sokszínűsége.

Nyitva tartás
2012.10.19 (Péntek): 11–19 óráig
2012.10.20 (Szombat): 11–20 óráig
2012.10.21 (Vasárnap): 11–18 óráig
Jegyek elővételben: (az Ö-Ticketen keresztül)
Napijegy: 12 €
Kedvezményes jegy: 11 € (diákok, nyugdíjasok, mozgássérültek számára)
Háromnapos jegy: 24 €
Jegyek a helyszínen:
Napijegy: 15 €
Kedvezményes jegy: 13 € (diákok, nyugdíjasok, mozgássérültek számára)
Háromnapos jegy: 27 €
Kutyát sajnos nem lehet bevinni a rendezvény területére.
További információk kérésre, valamint a Cultiva honlapján:
www.cultiva.at 
* info@cultiva.at
Megosztom...