A kert királynője: Sweet Zkittlez®

Nagy örömmel írom ezt a cikket; egyszerre vagyok nagyon boldog és lelkes, de izgulok is, mert ha egy kannatermesztő kertjébe egy ilyen fajta kerül, akkor nehezen tudja megállni, hogy ez a növény az összes további termesztésében is jelen legyen. A Sweet Seeds® genetikai gyűjteményének egyik legújabb fajtájáról beszélek, a csodálatos Sweet Zkittlez® (SWS84) variánsról. Ennek a többnyire Indica fajtának a szülei egy válogatott Zkittlez elit klón és az ízletes Grape Ape.

Cukorkatermesztés

A mag csíráztatását akár egy pohár vízben vagy nedves papíron is el lehet kezdeni. Meleg helyen általában kevesebb, mint 2 nap megjelennek akkora gyökerek, amelyek elegendőek ahhoz, hogy behatoljanak a könnyű talajkeverékbe. Szükség lesz gyökér- és virágzás stimulátorra, valamint szerves műtrágyára, amiből sok márkától találsz kiváló ár-érték arányút. A profik enzimeket is használhatnak, amik elősegítik a növényi anyagok és sók bontását, miközben cukrokat szolgáltatnak a növénynek. A termesztésem során már egy hónap után megmutatkozott ennek a csodálatos Sweet Seeds® fajtának az életrevalósága. A hatalmas levelek kifejezetten Indica jellegűek, erősek és a szűk intermodális távolság miatt ideálisak a beltéri termesztéshez. A virágzás előtt a növények kb. 40 cm magasak voltak, végül körülbelül 85 cm-re nyúltak. Sűrűbb bibeképződést mutat, mint a legtöbb amerikai fajta. A rövid intermodális távolságok mellett a bibék összekapcsolódnak, és egy hosszú központi rügyet képeznek, amely dominál az oldalágak mentén. Nem sok az elágazása, miközben az alacsony ágak meglehetősen produktívak. Az Sweet Zkittlez® kiválóan alkalmas SOG termesztésre.

Bár ez a fajta sok tápanyagot igényel, a virágzás 40. napján abbahagytam a növények táplálását, mert nagyon fényesek és egészségesek voltak. Ezzel arra kényszerítettem őket, hogy használják fel a talajkeverék tápanyagtartalmát, és a ciklus végén a saját leveleiket. Úgy döntöttem, hogy elkerülném az öblítést, mert csak szerves tápanyagokat használtam mérsékelt mennyiségben. Az aroma már ekkor nagyon tiszta, édes és gyümölcsös, citrusos volt. A növények megjelenése az utolsó napokban varázslatossá vált. Az erősen gyantás virágok néhány lime-zöld árnyalatot vettek, amelyek a levél színével és a trichomák karamellárnyalatával együtt tökéletes kombinációt alkottak. A bugákból száradás után kiemelkednek a gyümölcs-, karamell- és faaromák, citrusos és fűszeres ízjegyekkel. A hatás mesteri. Nem hiperaktív, de nagyon vicces és kreatív, ugyanakkor képes megnyugtatni a testet és enyhíteni az intenzív napot. Biztos vagyok benne, hogy imádni fogjátok ezt a csodálatos fajtát!

Megosztom...