I. és II. Bence

A kereszteslovagok harca az egészséges ifjúságért

A drogbűnözőket lecsukni kell! Ezzel a címmel és elsődleges üzenettel vonult ki az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) 3 fős kommandója a margitszigeti nagyrétre, hogy ezúttal is – mint minden évben – a Kendermag Egyesület rendezvényének apropóján jusson 15 percnyi hírnévhez.

Egészséges Stágel Bence IKSZ elnökhelyettes szerint a jelenlegi katasztrofális egészségügyi, társadalmi, politikai, gazdasági, bla, bla, bla, bla helyzetben beláthatatlan következményekkel járna a legalizálás. Mert ami számára beláthatatlan, vagy felfoghatatlan – például hogy van olyan ember széles e hazában, aki nem úgy szeretne élni, ahogy ő, nem kívánja az ő nagyon keresztény, és nagyon egészséges értékrendjét, életvitelét magáévá tenni és még csak nem is hajlandó ezért bujdosni, szégyellni, vagy ostorozni magát.

A szigorúbb büntetőpolitika az egyetlen megoldás az ifjú keresztes lovag szerint, aki pusztán felebaráti szeretetből lecsukatna mindenkit, aki beleszív egy spangliba. Az elkóborolt bárányka talán már elfelejtette Krisztus utóbbi földi helytartójának, II. János Pál pápának szavait, aki arra intett, hogy ne használják a büntetőtörvénykönyvet a fogyasztók ellen. Rendes fiú ez a Bence, már látom is kibontakozni az újabb keresztény politikus sziluettjét. Kell is az utánpótlás, hiszen elődje – a tavaly lapunkat feljelentő Rétvári Bence – egészen az államtitkárságig mantrázta magát.

Bencéink első számú prevenciós célja papíron a „kipróbálókat felvilágosítani”, de ezzel egy időben minden fórumot beakarnak tiltani, ami a marihuánával foglalkozik. Mert a felvilágosításhoz ugyebár nem kellenek kommunikációs csatornák, a srácok majd vasárnap odamennek mise után Bencéinkhez, és a Szent Imre plébánia lépcsőjén mind felvilágosulhatnak. Ha hihetünk Dr. Zacher becslésének, akkor alig negyedmillió – keresztény és pogány – embert kell meggyőzni a szabadidős tevékenységük tarthatatlanságáról. De fel a fejjel, Rétvári bíboros színe elé járuló utolsó bárányka minden bizonnyal még egy üveg kereszténydemokrata pezsgőt is kap jutalmul, amiért hitet tett a józan KDNP-drogpolitika mellett!

Megosztom...