Venus

A magas termetű Venus 100%-osan feminizált, új skunkfejlesztés a Nirvanától, mely jellemzően édeskés illatával, bizsergető hatásával és hosszú, könnyen tisztítható gubóival mindenkit boldoggá tesz.
A Venus két különböző fajta keresztezéséből született: a masszív és stabil Pure Power Plantból (PPP), illetve az életerős Top 44 nőstényből. Előbbi Európa-szerte az egyik legnépszerűbb, könnyen elérhető kereskedelmi fajta. Dél-afrikai és holland variánsokból nemesítették a 90-es évek végén, s mivel beltéren kimagasló virágzási eredményt produkál, hamar a holland termesztők kedvencévé vált. Mindemellett a coffee shopok kuncsaftjai is nagyra becsülik a PPP mosolyt fakasztó hatását és könnyed fenyőillatát.
A Top 44-et a keresztezés érdekében mesterségesen, gibberellinsav alkalmazásával kényszerítették hímivarú virágok termelésére. Kevésbé sűrű felépítése, pikáns skunkíze és gyors növekedési ciklusa miatt sikeres fajtának számít. Nevelése nem okoz különösebb gondot: beltéren és erkélyen egyaránt elültethető, ráadásul a „Sea of Green” eljárást is szereti.
E két kedvelt fajta egyesítésének eredménye, az 50/50 hibrid Venus akár 8-10 héten belül harmatos virágként tündöklő gubókkal ajándékozza meg termesztőjét. Kedveli a spanyol és brit klímát, ezeken a tájakon – kültéri nevelés során – októberben arathatjuk le „gyümölcsét”. Beltéren egyméteresre is megnőhet, feltéve, hogy a virágzást 30 cm-es „korában” indítjuk be.
A Venus felépítése leginkább egy kandeláber formájához hasonlít. A Nirvana javaslata szerint célszerű az alsó vézna ágakat lemetszeni, hogy csak az 5 legfelső maradjon meg. Ily módon a „Sea of Green” elrendezés könnyedén megvalósítható, és négyzetméterenként akár 16 növény is elfér. Beltéren egyébiránt a hidroponikus rendszereket kedveli, kimagasló terméshozammal és sűrűbb mirigyképződéssel hálálja meg a gondoskodást.
A Venus gubóinak sejtelmes íze határozottan hasonlít a skunkfélékére. Elfüstölve megnyugtatja, mégis éberen tartja a testet és a lelket, kedves, kiegyensúlyozott állapotot idézve elő.

Megosztom...