Zengető 2019 – Kender és kultúra

Július 11-14 lesz, azaz csütörtökön kezdődik a 3. Zengető fesztivál Tápiószentmártonon! Ha részt vettél már korábban ezen az egyedülálló „mindent a kenderről” kulturális és összművészeti rendezvényen, akkor nem kell győzködnünk, ha pedig még nem, akkor csak annyit tudunk mondani, hogy ott lenne a helyed 😉

A Zengető környezettudatos fiatal művészekből és rendezvényszervezőkből álló baráti társaság tevékenysége nyomán, kendergazdák és szakértők segítségével jött létre.

A kender népszerűsítésére és a növénnyel kapcsolatos ismeretterjesztésre specializálódott, összművészeti eseménysorozat. Az év minden szakában tart rendezvényeket, de a nyári, többnapos fesztivál a legemlékezetesebb. Ennek egy kenderföldbe vágott labirintus ad otthont, így a helyszín is egy műalkotás, de a dekoráció és az építmények, színpadok többsége is a kender növény részeiből épül. A fesztivál vendégei koncerteket, színházi előadásokat nézhetnek, és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, de mindeközben folyamatosan zajlanak a kenderrel kapcsolatos előadások, workshopok, szakmai- és kerekasztalbeszélgetések.

Az eseményen a hangulat családias, tavaly körülbelül 300-an vettek részt. A fesztivál azonban növekedett: 3 helyett már 4 napos és 3 új helyszín vár a vendégekre.

Helyszínek:

Lüktető – zenei színpad. A magyar világzene neves alakjai, mint a Meybahar, a Meszecsinka duó és a Korai Trancemission. Lesz táncház, magyar és balkáni népzenei koncertek, indiai táncshow, tűzshow és dj szettek (tribal, chill, fusion, stb.)

Hempergő – előadások helyszíne. A kenderbetonháztól a CBD áldásos hatásain át a legendás Nagylaki Kendergyárig minden, ami kender. Idén új témáink a zerowaste, a fenntarthatóság és a környezetvédelem. Jelen lesz a WWF Magyarország, a Hulladékmentes, a Felelős Gasztrohős és a Shamobags.

Teremtő – Szabad alkotó tér az erdőben. Jamek, dobkör, masszázs, közös festés, közös nemezszőnyeg készítés, stb.

Kenderlabirintus – egy rét, bevetve több méter magasra növő kenderrel, benne ösvények, eltévedni nem lehet, csak megtalálni önmagad. Meglepetés programok, meditációs cselló-koncert és hegedűimprovizáció a növények békés ölelésében.

Merengő – spiritualitásról szóló előadások helyszíne.

Tipegő – gyermekprogramok és gyermekmegőrző az egész fesztivál ideje alatt. A teázó mellett, mindenhonnan látható helyen, a fák árnyékában.

A helyszínen természetesen CK Medijuana Magazint is találhattok!
További információk a Facebook esemény alatt.
Jegyet itt vásárolhattok: https://oneticket.hu/zengeto-2019-kender-es-kultura-190711

 

Megosztom...