Célkeresztben a GMM

Délután 3-kor, a magazinok pakolása közben kapott el minket az eső és kicsit meg is ijedtünk, hogy sok kenderbarát inkább az otthoni, békés tiltakozás mellett dönt. Szerencsére csak annyi történt, hogy a mulatság kicsit későbbre tolódott, de végül a jó idő és a koncertek mindenkit kárpótoltak, melyeken, a sajtóbeszámolókkal ellentétben este hét-nyolc körül már mintegy ezerötszázan bólogattak csendesen üldögélve, arcukon sodrott mosollyal.

Az ellentüntetés idén kimerült az KDNP ifjak sajtótájékoztatójában, ahol az IKSZ alelnöke elismételte Rétvári tavalyi mantráját, csak ezúttal nem a gazdaságból, hanem az egészségügy katasztrofális állapotából kiindulva. A lényeg, hogy a fiataloknak stabil jövőképre van szükségük és azt csak és kizárólag az IKSZ és a KDNP ideológiája nyújthat. Aki pedig másképp gondolkodna, annak két utat tudnak mutatni, az egy kifelé, a másik a börtönbe vezet!

A világbéke súlyos elharapódzását látván a rendőrök este nyolckor úgy érezték, ideje aktivizálni magukat és felmutatni a médiának a rendrakás látszatát: az intézkedés eredménye néhány békésen véleményt nyilvánító áldozat. Amint véget ért Jr. Brown zenekarának koncertje, már meg is kezdődtek az igazoltatások a kordonon belül, amire a korábbi GMM rendezvényeken nem láttunk példát. Jelenleg úgy tudjuk, hogy körülbelül 7-8 piknikezőt állítottak elő, de hogy milyen jogcímen, az egyelőre talány. Az intézkedésekről felvételeket készítettünk, melyek hamarosan láthatóak lesznek honlapunkon. Érdeklődésünkre a kommunikációképes rendőri erők elmondták, hogy legjobb tudomásuk szerint valamelyik esti híradó bejátszása korbácsolta fel a kedélyeket, miszerint a Margitszigeten több százan (érdekes, hogy ilyenkor nem csak ötvenen) békésen füvezgetnek, zenét hallgatnak, a rendőrség pedig nem csinál semmit. Talán jobb lett volna, ha ez így is marad. A rendezvényen jelen volt a TASZ egy ügyvédje, aki jogvédők, civilszervezetek, valamint újságírók közreműködésével igyekezett megnyugtatni a fiatalokat és csökkenteni a feszültséget.

Ezúton is köszönjük a megjelenteknek a közös bulizás élményét, és külön hála az aktivistáinknak, akik rendületlenül osztogatták a magazinokat és a DVD-ket.
A GMM 2010 részleteiről a júniusi lapszámunkban olvashattok!

Megosztom...