Marihuána-ellenes jogalkotó bukott le fűvel

A Rhode Island-i képviselőház republikánus kisebbségi vezetője három dologról híres: a melegek, a guatemalai indiánok és a szmókerek kritizálásáról. Most azonban kibújt a szög a zsákból: marihuána birtoklásán kapták a kétszínű politikust.

Egy februári ülésen Robert Watson – a Rhode Island-i képviselőház republikánus kissebségi vezetője – megjegyezte: az állami törvénykezés prioritásai tökéletesen rendben vannak „amennyiben guatemalai meleg férfi vagy, aki füvezik”. Múlt pénteken Watsont letartóztatták Conneticutban, ittas vezetésért, valamint marihuána – plusz egy fából készült pipa – birtoklásáért. A politikus a fűvel kapcsolatos bűnét elismerte, azonban az ittas vezetést vehemensen tagadja.

Ez persze „isteni megtorlásnak” aposztrofálható, melynek elkerülhetetlen célpontjai a jobboldali képmutatók – kommentálta a hírt Dennis Romero az LA Weekly újságírója. Az alkoholszonda 0,05-öt mutatott, a jogi korlát 0,08-nál kezdődik, azt pedig nehéz bizonyítani, hogy a politikus marihuána befolyása alatt állt.  „Nem ez az egyetlen eset, melyben ilyen szélsőséges képmutatásra derül fény. Azon tréfálkozni, hogy valaki otthon füvet szív, nem csak ízléstelen, hanem azt is bizonyítja, hogy az adott politikus nem áll ki a választópolgárokért.” – írta Joe Klare, a The 420 Times tudósítója.

Egy biztos, Watsonnak piszkos nagy pechje volt. Ennek ellenére az USA-t bizonyára a „guatemalai meleg füvesek” teszik tönkre…

Megosztom...