Future Grow: a jövő termesztői

A bécsi grow-színtér legújabb szereplője a Future Grow, ami tényleg nem sokkal marad el méretében egy átlagos OBI-kertészettől, sőt színvonalban jócskán meg is haladja azt. Nevéhez híven a jövő technológiái, illetve a hagyományos bel- és kültéri növénytermesztés nélkülözhetetlen eszközei éppúgy beszerezhetők, mint a legmodernebb világítás- és klímatechnikai eszközök, elektronikai berendezések, vetőmagok és persze információk, tudományos és ismeretterjesztő szakkönyvek, szaklapok.

Az új bolt nemcsak nevében, de a gyakorlatban is megpróbál irányt mutatni, megközelítésben és szemléletben is jövőorientált. És bár a jövőről természeténél fogva nem sokat tudunk, annyi biztos, legalábbis a tulajdonos szerint, hogy ebben a boltban – és hamarosan egész Európában – a gyógyászati kannabisz páciensek helyzete és igényei kiemelt figyelmet kapnak. Roman elhatározta, hogy létrehozza Ausztria, de talán egész Európa első üzleti-gyógyászati-média szövetségét, melybe a Future Grow mellett a Cannabis als Medizin osztrák betegjogi szervezet mint orvos-szakmai partner, dr. Kurt Blaas vezetésével és a német nyelvű Medijuana magazin mint stratégiai médiapartner kapcsolódik be az elképzelés szerint. Egymást erősítve és támogatva, kampányokkal, ismeretterjesztéssel, szakmai előadásokkal és szemináriumokkal szeretnék elérni a kannabisz gyógyszerként való, minél szélesebb körű társadalmi és szakmai elfogadottságát, a gyógyászati kannabisz programok, a kannabisz alapú kezelések és készítmények támogatását, a terápiás célú, kizárólag saját használatra történő termesztés engedélyezését és elsősorban az osztrák kannabiszpáciensek helyzetének általános javítását.

A kétszintes épületet teljesen megtölti a Future Grow, alul a hatalmas raktár, a bejárat mellett egy saját brandshop, az emeleten pedig a lenyűgöző és tágas bemutatóterem, iroda, egy kis előadóterem és pihenőtér is helyet kapott. Március elején, a fergeteges, nagy érdeklődéssel kísért nyitóbulin volt alkalmunk találkozni az ott dolgozókkal, akik közt – talán nem meglepő – több gyógyászati pácienssel is találkoztunk. A jó hangulatú, egyébként nyilvános eseményen élőzene, kitűnő étel- és italválaszték, jókedvű társaság, csocsó és flipper fogadta a vendégeket. A játékok, mint megtudtuk, állandó kellékei a boltban kialakított pihenő, beszélgető, olvasó szekciónak, ami leginkább egy beépített kávézóra emlékeztet, azzal a különbséggel, hogy itt a flipper és a kávé is ingyen van. Nem csoda, hogy megérkezésünkkor alig volt szabad hely a parkolóban. A német és angol mellett a dolgozók magyarul és szlovákul is beszélnek, és az egyszerűség kedvéért alig több mint 2000 méterre a Cultivának is otthont adó vösendorfi rendezvénypiramistól és a konkurensek hasonlóan impozáns boltjaitól. Hogy mégis miben tud jobbat vagy újat nyújtani, és mennyiben lesz a Future Grow szemléletében valóban a jövő hírnöke, mennyire hoz újat, és mennyiben követi a hagyományos, jól bevált üzleti modelleket, a következő hetekben, hónapokban elválik. Tény, hogy az ötletek és elképzelések mellett látszik a forrás, a pénzügyi háttér is, ami mindenképp optimizmusra ad okot. Egy jó szakmai partnerrel, amilyen a CAM, és egy jó médiapartnerrel, amilyen a Medijuana, sikerre vihető az elképzelés, és plusztartalommal tölthető meg a grow-biznisz.

Megosztom...