King’s Kush

A Green House Seedsnek köszönhetően lehetőségünk nyílik bemutatni egy igazán különleges fajtát, a King’s Kusht, melyet a közelmúltban fejlesztettek ki, és szerkesztőségünk egyik kedvencévé vált. A csemege annyira új, hogy még nem is volt lehetőségük semmilyen kupán versenyeztetni.
E fajta különlegességét eredeti genetikájából meríti, ami az OG Kush és a Grape Ape keresztezése. Az OG Kush leginkább Sativából áll, ha a hatását és fenotípusát vesszük figyelembe. Szuper-potens gyógyászati kannabisznak minősül igen egyedi ízzel, külsővel, hosszan tartó pszichoaktív és fiziológiai hatásokkal. Ez a hibrid eredetileg Los Angelesből származik, a 90-es évekből, ahol mag formájában nem volt elérhető, kizárólag klónként. Érett virágai általában nagyra és tömörre duzzadtak, a sárgászöld fürtjeit bőséges mennyiségben terítette be a „fehér” gyanta, illatában pedig keveredtek a citrom- és fenyőízek. A másik szülő – a Grape Ape – szintén gyógyászatinak minősülő Indica. Gubója nagy része világoszöld színű, narancsos szőrszálakkal, nem beszélve a kristályszerűen tündöklő mirigyeiről, melyek csillogó takaróként borítják a virágzatot. Akiknek már volt szerencséjük kipróbálni ezt a fajtát, az ízéről úgy nyilatkoztak: olyan, mint egy maréknyi friss zöld szőlő. Hatását hosszan tartónak és relaxálónak minősítették.
A King’s Kush beltéri virágzási ideje kilenc hét, kültéren pedig október végén érik be. Szüleinek genetikája teljesen egyedi gyermeket eredményezett. Belátásunk szerint a King’s Kusht leginkább gyógyászati kenderként javasolt használni, a hatása nyugtató, nem csapja agyon fogyasztóját. Az íze már önmagában örömet okoz: jól kivehető a citrom-, fenyő- és szőlőízek keveredése füstölés közben, és az utóízben is. Könnyen füstölhető, nem feszíti a tüdőt, az ember úgy érzi, mintha egy könnyű, finom hasist szívna. Véleményünk szerint e fajta dicsősége nem a hatásában, hanem az ízében rejlik. Igazi, „műértőknek” való csemege!

Megosztom...