Kedveltebb a természetes

A King’s College kutatóinak felmérése szerint a londoni fogyasztók jóval nagyobb arányban választják a természetes marihuánát, mint a szintetikus kannabinoidokat. A kutatás eredménye a rangos Drug and Alcohol Dependence szakfolyóiratban jelent meg.

A kutatók nagyjából 15000 tesztalany fogyasztási preferenciáit tudakolták, és azt találták, hogy még a szintetikus kannabiszt használók 99%-a is fogyasztott természetes marihuánát a közelmúltban. A publikáció megállapítja, hogy 93%-uk részesíti előnyben a természetes marihuánát, mert kellemesebbnek ítélik hatásait, és a használatot követően könnyebben tudnak funkcionálni.

Ezzel szemben a szintetikus variánsok használóinak többsége rövidebb hatásról és a maximális „agyi high” gyorsabb eléréséről számolt be, amihez sok esetben számos negatív élmény is társult, például paranoia és másnaposság. A vizsgálat tehát azzal az eredménnyel zárult, hogy a természetes kannabisz a hatások tekintetében kedvezőbb profillal bír, és megerősítette azt a korábbi megállapítást, miszerint a marihuána használata közel sem olyan veszélyes, mint a szintetikus úton előállított kannabinoidoké.

Megosztom...