Shiva Skunk

Sensi Seeds jól tudja, hogy Shivát, az egyik legismertebb hindu istenséget gyakran a „Bhangok uraként” szokták emlegetni. Nem véletlenül, hiszen ő az, aki felismerte a kannabisz lenyűgöző tulajdonságait, miközben naphosszat meditált egy nagy kupac ganja között.

Shivát, az egyik legismertebb hindu istenséget gyakran a „Bhangok uraként” szokták emlegetni. Nem véletlenül, hiszen ő az, aki felismerte a kannabisz lenyűgöző tulajdonságait, miközben naphosszat meditált egy nagy kupac ganja között. Az istenek közül Shiva az, aki leggyakrabban élvezte a kannabiszt minden formában, s nagy rajongója volt a hasisnak is – szinte szentségként tisztelte. Úgy is, mint a Skunk család legerősebb fajtája, és ennélfogva a valaha nemesített legpotensebb Indica-domináns, a Shiva Skunkot a tánc hindu istenének tiszteletére nevezték el.
A Shiva Skunk 1987-ben a Sensi Seeds jóvoltából látta meg a napvilágot NL#5xSK#1 néven. Azok a termesztők, akik ebben a látszólag bonyolult, csak számokból és betűkből álló halmazban felismerték a két híres szülőt, azonnal felfigyeltek rá. Két stabil, ám különböző genotípus keresztezése mindig is figyelemre méltó eseménynek számít, a furcsa munkacím pedig csak tovább fokozta az érdeklődést. Az NL#5xSK#1 egy szuperhibrid, egy „kannabisz-esszencia” volt, ami a nyolcvanas évek két legerősebb fajtáját olvasztotta magába. Még mielőtt megkapta volna végleges nevét, a Shiva Skunkot már komoly megbecsülés övezte, s a marihuánanemesítés mérföldkövének tekintették.
A bőséges terméshozamra való hajlandóságot, és a kiütő hatást szüleitől örökölte. A virágzás vége felé a Shiva Skunk gubói gyorsan kifejlődnek, miközben a párját ritkító Northern Lights#5 védjegyének számító hatalmas mirigyek lepik el őket. A Shiva Skunk lenyűgöző hibrid energiája még a felmenőit is megszégyeníti, terméshozama és gyantatartalma ugyanis lélegzetelállítóan magas. Beltéren 45-55 nap alatt 125 centiméteresre nő, s minden egyes centijére jut egy gramm termés is. Ha azonban üvegházban neveljük, október végére magassága akár a három métert is elérheti, s ilyenkor nem ritka, hogy félkilónyi mannát arathatunk le róla.
Ízében – nedves pézsmaaromája mellett – enyhe édes-citromos jelleg is felfedezhető; szívása intenzív és gyantás – rajongói legtöbbször krémes jelzővel illetik, míg a kezdő szmókerek olajosnak és erősnek nevezik. A Shiva Skunk extraerős testi-szellemi hatása először a vörös szemekben nyilvánul meg, aztán a mosolygós-nevetős-hahotázós élményen át egészen a mély elmélkedésig bármerre elkalandoztathatja fogyasztóját. Mindezek miatt korántsem kispályásoknak való – ne feledjük: Shiva istenséget elsősorban „A pusztítóként” aposztrofálják.

Megosztom...